ПриключенияТиймбилдингПриключенски тиймбилдинг

юли 18, 2021by Mihaela Kircheva1
https://blog.natureadventures.bg/wp-content/uploads/2018/07/kayak_team-1280x869.jpg

Приключенски тиймбилдинг не е просто забавление с колеги или бягство от офиса. Това е процес по изграждане на колектив, който да работи в синхрон и да бъде максимално продуктивен. И не се случва за ден или два, а изисква последователна и целенасочена работа от страна на ръководството на компанията.

Затова, когато ми се обадят клиенти за тиймбилдинг, винаги се интересувам каква е целта на събитието, което искат за своя екип. Дали желаят да идентифицират човека с лидерски умения или просто да дадат възможност на своите хора да се опознаят и сработят по-добре, е от значение за вида активност, който да изберем.

Приключенски тиймбилдинг

 

Благодарение на различните видове активности и подходи към екипите, могат да изпъкнат лидерите или да се сформира група от хора, които умеят да се справят с даден проблем.

Има различни форми на тийм билдинг.

Приключенският тиймбилдинг поставя екипите в доста по-различна от ежедневната им среда. Предизвиква ги да покажат страни на характера си и да изявят умения, които в нормална работна среда не биха проявили. И това е, което търси работодателят – да види служителите си в нова светлина и да си изгради стратегия на кои качества може да разчита за успеха на своята фирма.

Приключенски тиймбилдинг

 

Разбира се, не е задължително корпоративните събития винаги да са със строго определени цели, към които стриктно да се стремим. Понякога фирмите решават да заведат своя екип на ново място, в което да сменят средата и да изпробват нещо ново. Като каране на каяк в язовира например.

То изисква добра координация и сътрудничество между управляващите лодката.

Влизайки в един каяк или рафт, тези хора вече са отбор, който ще трябва да се справи с управлението му. Там ще изпъкне този, който умее да води и този, който умее да балансира.

Приключенски тиймбилдинг

Приключенски тиймбилдинг с каяк или рафт:
    • Допринася за сплотяване и по-добра съвместна работа
    • Изгражда доверие
    • Развива комуникацията
    • Генерира идеи за справяне с проблеми
    • Дава трибуна на лидерите да изпъкнат

Ако сте познали себе си или нуждите на своята фирма в горните редове, ни пишете на: <a href=“mailto:info@travcobg.com„>Link info@travcobg.com</a>. Запознайте ни с вас и вашия екип и ние ще съдействаме за откриване на най-успешната формула за повишаване ефективността на работа на хората ви.

One comment

Напиши отговор

Your email address will not be published. Маркираните със * полета са задължителни