По светаПриключенияПътеки и маршрутиИсмарос и Марония с каяк

септември 29, 2019by Mihaela Kircheva0
https://blog.natureadventures.bg/wp-content/uploads/2022/09/blog-kayak-124-1280x299.jpg

Северна Гърция

Исмарос и Марония с каяк е вълнуващо пътуване в сърцето на Северна Гърция. От пристанището Харалампи до възхитителния плаж Малиботе се придвижваме с каяк покрай романтични заливчета, надвиснали над водата скали и сред

ята плаващи птици и риби в лазурното Егейско море.

Северната част на Гърция не е много позната дестинация, но и тя пази своите вълшебства, част от които ви разкриваме в тази програма. Кратко пътуване с бус от Кърджали до Марония (2-3 часа) и сме на мястото за приключения.

Исмарос и Марония с каяк

 

Таверните

Марония е малко и самобитно градче, с няколко хубави таверни, в които ще хапваме вечерта. Хит е таверната на пристанището – с прекрасно меню пълно с прясна риба, уловена в морето и доставена на готвача в същия ден.

Исмарос и Марония с каяк Исмарос и Марония с каяк

Природата

Марония е главен град в планината Исмарос, която всъщност е част от Родопите. Намира се южно от град Комотини и южните й склонове буквално потъват в морето. На места стръмни и назъбени, а на други – плавно спускащи се към брега и завършващи с пясъчни плажчета. Перспективата от каяците е съвсем различна от тази на сушата и това е незабравимо усещане. Маршрутът минава през места, до които с автомобил не се стига и ни разкрива дивата красота на гръцката природа.

Исмарос и Марония с каяк Исмарос и Марония с каяк

Параклисите

Гърция е известна с безбройните си параклиси, кацнали на най-причудливи места. Под един такъв параклис финишира и пътешествието Исмарос и Марония с каяк. Параклисът на Дванайсетте апостоли ни предлага възхитителни гледка във всички посоки. Докъдето ни взор стига са изумрудени езера, фламинги, родопски хълмове и безбрежно море.

Исмарос и Марония с каяк

А Марония е прекрасна и цветна.

Исмарос и Марония с каяк

Естествено, че ще има време и за плаж.

Исмарос и Марония с каяк

Всички програми са в сайта: ТУК

Напиши отговор

Your email address will not be published. Маркираните със * полета са задължителни